Drank van de Meisjes van de Slijterij

Merk Meisje van de Slijterij

Ken je slijterij de Vuurtoren? Nee? Ken je het Meisje van de Slijterij? Ja? Dat was dus precies het probleem. Petra de Boevere stond door haar columns, andere publicaties en uiteraard haar boek, beter bekend als Meisje van de Slijterij. Dat de slijterij waar zij het meisje van is De Vuurtoren heet, wist niet iedereen. Daarom heeft er zelfs een tijdje ‘Meisje van de Slijterij’ op de etalageruit gestaan en schreef ze het in als merk. Ze verkoopt haar drank veelal online.

Toen kwamen er de Meisjes van de Slijterij

Drankenhal Lamers, nu gerund door drie meisjes, werd door een ingehuurd reclamebureau omgedoopt tot Meisjes van de Slijterij. Topnaam natuurlijk. Zo top, dat Petra de Boevere er even niet om kon lachen. Onderling kwamen ze er niet uit. Rechtsbijstandverzekeraars en advocaten kwamen er aan te pas. Vervolgens hoorden we helemaal niets meer.

Foto embed van website de Gelderlander

Nu koop je Drank van de Meisjes

De nieuwsberichten vorig jaar deden anders vermoeden, maar kennelijk heeft het toch geholpen. De drankhandel uit Haps heet nu geen Meisjes van de Slijterij meer, maar Drank van de Meisjes. Lijkt mee een prachtig compromis. De vorige naam was tenslotte al gekozen omdat klanten kennelijk spraken over ‘de meisjes’. Dat element blijft nu behouden, zonder dat het zorgt voor verwarring met Meisje van de Slijterij. Een rechtszaak bleef gelukkig uit. De drankhandel uit Haps moet nu nog de hele transitie door van weer een naamswijziging. Inclusief het verwijderen of laten overschilderen van het logo op hun gevel.

Lees verder bij de Gelderlander / Omroep Brabant