Hoe heurt het eigenlijk vol. 2: Make-up voor Juristen, de basis

Meetings, rechtszaken, jurisprudentielunches. De werkdag gaat vaak in een flits voorbij, net zoals je make-up trouwens. Zo kijk je nog tevreden in de spiegel, zo sta je op je werk voor de spiegel je af te vragen hoe het toch steeds kan dat je make-up op mysterieuze wijze verdwijnt. Goed nieuws: je bent niet de enige. Wij vroegen make-up blogger Mascha van Beautygloss welke make-up juristen zouden moeten dragen. Mascha antwoordde dat we het vooral basic moeten houden. Hoe en met welke producten we dit kunnen doen ga ik jullie uitleggen.

door Cathy Groen

Als jurist hebben we veelvuldig contact met cliënten. Het is dus geen overbodige luxe om er verzorgd uit te zien. Hoewel de cliënt bij ons komt voor de inhoud, is ons uiterlijk het eerste wat de cliënt ziet. Ons uiterlijk moet in elk geval zorgen voor vertrouwen.

Visagist, modemeisje of jurist?

Voordat ik rechten ging studeren ben ik visagist geweest. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor kleurgebruik, zowel in kunst als in mode & make-up. Ik ging werken voor het grootste modebedrijf ter wereld. Opeens behoorde ik tot de mode –en make-up ‘insiders’. Het verbaasde me iedere dag wat je met kleurgebruik kunt doen. Kunst kan een kamer maken of breken. Met kleding kun je bepalen wat je wilt uitstralen en met make-up kun je een compleet nieuw gezicht creëren. Een voordeel van vrouw zijn is dat wij van al deze mogelijkheden gebruik kunnen maken. Ik ben in mijn tijd als visagist door ontzettend veel werkende vrouwen benaderd met de vraag hoe zij zich moeten opmaken voor een werkdag. Misschien verbaast het jullie, maar het overgrote deel van die vrouwen is jurist, arts, advocaat, directeur of manager. Het is best grappig dat de vrouwen die mijn hulp inschakelden mij op hun beurt hebben geïnspireerd om te gaan studeren. Nu ik zelf ook tot de genoemde groep vrouwen behoor, deel ik graag mijn ervaringen op Legal Coffee.

make-up voor juristen - de basis

De basis

Ik hoor veel vrouwen zeggen dat ze er mooi uit willen zien maar niet ‘geplamuurd’ willen zijn. De oorzaak van dat ‘geplamuurde’ effect is vaak dat de verkeerde kleur foundation wordt gebruikt, de kwaliteit van de foundation niet goed is of er een te dekkende poeder overheen gebruikt wordt.

Foundation
Maar hoe heurt het dan wel? Gebruik een foundation die de kleur heeft van jouw huid. Test de foundation niet op je hand maar op je kaaklijn of kin. Kies drie kleuren uit die jij het meest bij jouw huidskleur vindt passen. Zet deze drie kleuren naast elkaar en beoordeel welke kleur het beste bij jouw huid staat. Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken, loop dan even naar buiten met een spiegel. In het daglicht zie je altijd welke kleur de beste is. Twijfel je tussen twee kleuren? Dan kunnen ze waarschijnlijk allebei. Veel merken gebruiken namelijk voor twee kleurnummers dezelfde kleurhoogte maar voegen aan de een meer geel en aan de ander meer roze of abricoos toe.

Naar mijn mening zijn dit de beste foundations op de markt. Gebruik voor een natuurlijke tot lichte dekking de Star foundation van Dior. De Luminous Silk van Armani is fantastisch voor vrouwen die wat meer glans in de make-up willen. De Perfection Lumiére Velvet van Chanel is een semi-matte foundation die natuurlijk oogt en een zijdeachtige finish geeft. De Studio Fix Fluid van Mac is bedoeld voor vrouwen die een dekkende foundation willen en is trouwens perfect voor het jaarlijkse kantoorfeest omdat de Studio Fix langhoudend is.

Concealer
Nu is je huid egaal en vlekkeloos. Er rest slechts één probleem. Door die lange dagen hebben we wallen tot op onze kin. Wallen en andere oneffenheden werk je weg met een concealer. Een concealer is een product voor onder je ogen en andere plekken die je wat extra dekking wilt geven. Een concealer mag dezelfde kleur als je foundation of iets lichter zijn. Als je dit product gebruikt breng je het over je foundation aan. Op deze manier kun je goed beoordelen waar je nog extra dekking nodig hebt. Wil je een dekkende concealer? Probeer dan eens de Correcteur Perfection concealer van Chanel of de Diorskin Star concealer van Dior.

Poeder
Om te voorkomen dat je make-up gedurende de dag verdwijnt gebruik je de Loose Setting Powder van Laura Mercier. Deze poeder is licht en transparant waardoor je geen extra laag kleur over je foundation legt.

Make-Up voor Juristen en andere zakenvrouwenVol.2

Het Gezicht

Wenkbrauwen
Vul je wenkbrauwen op een natuurlijke manier in met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Wenkbrauwen zijn een van de belangrijkste kenmerken van je gezicht. Kijk daarom uit dat je niet een te donkere kleur gebruikt of een verkeerd model tekent.

Finishing Touch
Maak je make-up af met een blush, mascara en lipstick of lipgloss naar keuze en voilà je basislook is gecreëerd.

Don’ts

 • Bewaar de extreem donkere lipsticks voor het weekend.
 • Gechipte nagels. Werk dus je nagellak bij.
 • Laat de volledig zwarte oogmake-up achterwege (sorry Inez Weski).
 • Het lijkt vanzelfsprekend, maar laat de wittige lipsticks waar ze horen. Dat is dus eh…, overal behalve in jouw make-uptas.
  • Waar vind je de beste make-up? The list:

   Winkels
   Bijenkorf
   Douglas
   www.beautybay.com

   Merken
   Mac
   Bobbi Brown
   Laura Mercier
   Armani
   Zoeva (verkrijgbaar via douglas.nl)
   Nars (niet in Nederland te koop, wel via www.nars.com te bestellen)
   Anastasia Beverly Hills
   Chanel
   Dior
   Lancome
   Guerlain
   Estee Lauder