Laat mij maar Jane Bingum zijn

CHARLOTTE'S LAW & FINE PRINTS / Portret van Charlotte Meindersma

Soms moeten er nu eenmaal foto’s gemaakt worden. Natuurlijk zie ik er het beste uit aan het begin van de dag. Gewassen haren, vers make-up, de regen die mijn haren nog niet verpest hebben. Tijdens mijn boekpresentatie afgelopen maart, werden er ook foto’s gemaakt. Uiteraard ook aan het einde van de avond. Zo gingen Cynthia en ik ook met elkaar op de foto. Ik had haar mogen interviewen, dus zij kreeg van mij het boek cadeau. Vervolgens was ze zo lief om een recensie over het boek te schrijven. Daar publiceerde ze ook onze foto bij. Op die foto kreeg ik de reactie dat ik op Jane Bingum lijk.

Dat vat ik maar op als een compliment

Jane Bingum, u kent haar misschien niet, is een advocate in de Amerikaanse TV Serie Drop Dead Diva. Kort gezegd: een model rijdt tijdens het lippenstiften tegen een vrachtwagen, komt bij de hemelpoort, drukt daar op het toetsenbord van een Engel en komt in het lichaam van Jane Bingum terecht. De advocate, die meer mijn maat heeft dan dat van een model, behoudt haar intelligentie, maar krijgt een kleine make-over in haar, make-up en kleding.

Ik geloof dat de opmerking eigenlijk negatief bedoeld was. Als in: “jeetje, wat is zij dik”. Maar ja, dan had je me met lelijkere vrouwen kunnen vergelijken. Ik vatte het daarom maar positief op en gebruik het nu een beetje als geuzennaam. Al vergelijk ik mezelf dan wel graag met de versie van na het ongeluk. Met vet haar en zonder mascara door het leven zijn niet helemaal mijn ding. Maar waarom ze nou toch altijd zo nodig met twee of drie tassen naar kantoor moet komen…

Nieuwe portretfoto’s: Eh-BAM

Jane Bingum regelt het allemaal wel. Eh-BAM. Het is een beetje een stopwoordje geworden voor iets dat heel goed, tof, gaaf of grappig is. Op portretfoto’s moet je natuurlijk niet al te lullig overkomen. Dus liet ik Arnold Reyneveld maar weer eens overvliegen van onder de revieren naar het verre Den Haag om even een paar goede foto’s te maken. Onder het mom van ‘Geef mij die blik die je geeft aan dat kantoor dat niet genoemd mag worden’ werden er een paar goede foto’s geschoten. Waarvan dus ook een enkele op een positieve manier erg Jane Bingum-like – Eh-BAM!

Nu begrijpen jullie me weer

Dus voor wie mijn tweets even niet begreep: nu begrijpen jullie hopelijk weer waar ik het over heb als ik refereer aan Jane Bingum of weer eens Eh-BAM roep. En de serie? Fout, maar zeer vermakelijk. Inmiddels alweer geëindigd, maar nog te bekijken via Netflix. Nu alleen nog die super powers van Jane om binnen no-time oplossingen te vinden en processen bij rechtbanken enorm te versnellen.