Wanneer je afhankelijk bent van technici

Technische problemen met je blog

Vorige week was ik ’s ochtends even bij PIM gaan werken. Een van mijn favoriete koffie- en lunchtentjes tussen huis en kantoor. Even knallen, niemand die je stoort en de koffie die gewoon gebracht wordt. Ideaal. Dus tikte ik een leuk stukje over een Nieuwjaarsduikfoto (is dat een Scrabblewoord?). Opslaan als concept en foto invoegen….

POEF

Als sneeuw voor de zon was mijn blogpost verdwenen. Gek genoeg stond een deel van het intro, dat ik later had aangepast, er wel nog. Juist alles eronder, inclusief een belangrijke link, waren weg. Kut.
Maar voor opnieuw schrijven had ik geen tijd.

3 keer is scheepsrecht

Internetverbinding zal er niet goed geweest zijn, dacht ik nog. Heeft het gewoon niet goed opgeslagen. Zonde, eigen schuld. Dus in het weekend opnieuw tikken. Toch een beetje anders geworden. Minder, denk ik. Ik weet dat het vaak misgaat bij het invoegen van foto’s, dus klik ik nadrukkelijk eerst op ‘opslaan als concept’. Dat lijkt nog goed te gaan, dacht ik. Foto uploaden gaat weer mis en daarna blijkt weer de inhoud van mijn blogpost verdwenen.

Vandaag probeerde ik het weer opnieuw. Dit keer iets verstandiger en minder eigenwijs. Tekst gekopieerd en elders opgeslagen. ‘Opslaan als concept’. Poef. Weg. Kut.

Dus tik ik dit

Omdat het allemaal een groot raadsel is en ik volledig afhankelijk ben van technici die voor mij uit kunnen zoeken wat er echt aan de hand is, doe ik wat ik wel kan. Testen. Een artikel zonder een embeded tweet, zou dat helpen?

Afhankelijk

Ach, ik kan redelijk overweg met WordPress. Test wel eens wat uit. Zet wat uit, zet wat aan, voeg wat toe of haal wat weg. Maar bij major releases doe ik niks. Mijn website wordt keurig gekopieerd (charlotteslaw.nl binnenkort ook door de KB), maar als mijn site stuk is, kan ik die kopie niet terugzetten. Nou ja, ik zou het wellicht kunnen, als ik zou weten waar alles staat. Maar dat hoef ik niet te weten, omdat het allemaal voor mij gedaan wordt. En daar gaat het dus mis. Dan wordt je afhankelijk. Een week geen nieuwe content op een website die pas net bestaat. Auw!

Hoe heb jij het geregeld?

Hoe zorg jij voor het onderhoud van je website? Is er iemand die jouw problemen binnen een paar uur op kan lossen? Of heb je de website volledig zelf gebouwd, waardoor je alle ins-n-outs zelf kent en helemaal niet afhankelijk bent?