Voedingscentrum: Oploskoffie drinken is gezond

Zo. Nu eerst een oploskoffie-2

Wie had dat gedacht? Dat het Voedingscentrum nog eens aan zou bevelen om oploskoffie te gaan drinken. Maar het staat er toch echt!

Gezondere keuze uit de schijf van vijf

Het Voedingscentrum heeft lijstjes gepubliceerd met wat je beter niet kunt drinken, waarom niet en wat daar dan een betere keuze voor is. We mogen kennelijk niet te veel cafestol binnenkrijgen, want dat verhoogt ons LDL-cholesterol, begrijp je wel. Dus geen kookkoffie meer, whatever that may be.
Maar dus wel oploskoffie!

Geen cafestol in oploskoffie

Mag je één keer raden waarom oploskoffie de verstandigere keuze uit de schijf van vijf is. Precies ja, er zit geen cafestol in. Alhoewel het Voedingscentrum ons juist bewerkte producten wil ontnemen, raden ze oploskoffie juist aan. Moet je natuurlijk niet die smerige versies met suiker nemen he. Die zogenaamde cafe lattes uit een zakje. Niet te zuipen die zoete troep. Maar oplosespresso daarentegen, is prima te doen. Ik heb er mijn studentenlevenlang op gedraaid. En je ziet wat er van mij geworden is. Nou ja, of dat nou een aanbeveling is… Ach joh, er zit geen cafestol in, daar gaat het dus om.

Oploskoffie, de koffie die bijna alles oplost

Oploskoffie. De koffie die bijna alles oplost. Behalve dat het dus bijna al je juridische problemen op kan lossen, kan het dus ook je cholesterol problemen helpen verminderen. Ook geen espresso’s en nespresso’s meer, want daar zit dus weer meer cafestol in dan in oploskoffie of koffie uit een percolator. Je moet ook maar eens minderen met de cappuccino’s en latte’s, want je zit zomaar aan je tax van de 300 tot 450ml zuivel per dag.

Ehhhh kookkoffie?

Uit den boze zijn kookkoffie en koffie uit een cafetière (ook wel french press genoemd). Daar zit dus heel veel cafestol in. Waarschijnlijk omdat er geen filter gebruikt wordt die dat tegenhoudt en je toch nog wat van de koffiebonen binnenkrijgt, waar het in zit. Kortom, we gaan toch maar weer aan de slow coffee met van die lekker dikke filters. Die houden zoveel tegen, dat de koffie weer gezond wordt.
Kookkoffie blijkt dus koffie te zijn die je kookt met water. Een schep koffie per kop + een extra voor een pot. Gewoon koken en laten trekken en daarna proberen de drap niet in je kopje te laten belanden. En succes verder.

Oploskoffie verlaagt ook je bloeddruk

Last van een juridisch probleem? Heeft iemand inbreuk gemaakt op jouw auteursrecht of breekt iemand de afspraken die jullie gemaakt hebben? Daar kun je erg boos van worden en dat kan je bloeddruk verhogen. Oploskoffie kan dat weer verlagen. Het drankje vast niet, maar een oploskoffie gesprek wel, want dan nemen wij de problemen uit handen en kun jij rustig doorgaan met waar je wel blij van wordt.

Kom met mij wat oploskoffie drinken

Ik heb oploskoffie voor je. Of gewoon koffie uit de machine hier op kantoor. Zo’n volautomaat die wel eerst nog de bonen maalt, weet je wel. Zou dat onder de noemer espresso’s vallen? Hm, nou ja, je hebt hier dus de keuze uit de meest gezonde keuze of een soort van gemiddeld gezonde keuze. En anders hebben we nog lekker thee of gefilterd en gekoeld water voor je.
Bespreken we je juridische problemen onder het genot van een gezond drankje.