Klanten genoeg, waarom dan nog marketing?

Keep Calm and Call Your Lawyer katoenen tas

Ik werd voor gek verklaard. Omdat plastic tasjes sinds 1 januari 2016 niet meer gratis weggeven mogen worden, gaf ik een paar van mijn katoenen tasjes met opdruk ‘Keep Calm and Call Your Lawyer’ weg. Je wil tenslotte toch een tasje om je boodschappen in te kunnen vervoeren, niet waar? Leuke inhaker dus. Bleek ook wel uit de vele én snelle reacties. Hop, weer even in het vizier van een aantal mensen. Dat zou natuurlijk (indirect) opdrachten op kunnen leveren. We hebben het de laatste maand wel al heel druk. Waarom zouden we dan nog meer klanten willen als je hen vervolgens moet laten wachten?

Jullie hebben het al veel te druk

Nou ja, te druk. Voor de komende 2,5 week hebben we genoeg werk, ja. Iedereen wil tenslotte graag alles ‘nu’. En we hebben al wat afspraken voor over 2,5 week, waar wel weer opdrachten uit gaan komen. Dus we zijn de komende 3 weken wel zoet met werk. Maar op enkele opdrachten na, (vooral presentaties), is de rest van het jaar nog leeg. Daar moeten we natuurlijk wel wat aan doen.

Golfbeweging

Je kunt niet zonder marketing. Klanten komen niet helemaal vanzelf naar je toe. Je moet ze aantrekken. Laten weten dat je er bent. Dat het dus nú goed gaat, wil nog niet zeggen dat mensen ons over 3 of over 6 of over 9 maanden nog steeds kunnen vinden. Een beslissing om een jurist in te schakelen neem je niet van de een op de andere dag. Daar gaat vaak wat tijd overheen. Je moet dus als het waren ‘vooruit marketen’. De marketing van nu, zorgt hopelijk over een paar maanden voor nieuwe opdrachten. Nu niets doen, maakt het risico op een dip in opdrachten veel te groot. Zonder opdrachten, geen inkomsten, dus geen brood op de plank…

Vooruit plannen

Om te voorkomen dat we te veel enorme pieken en zeer diepe dalen zullen meemaken, moet de marketing stabiel zijn. Alleen aan marketing doen wanneer je het rustig hebt, zorgt voor een extreem drukke periode daarna. In die drukke periode weer niets doen, zorgt dat je het daarna weer (te) rustig hebt. Met stabiele marketing is de kans het grootst dat de opdrachtenstroom ook stabiel is.

Wil jij ook zo’n tasje?

Wil jij ook zo’n tasje? We geven ze niet meer weg, maar ze zijn nog wel te koop tegen verzendkosten en iDeal-kosten. Het tasje zelf krijg je dus gratis.
Bestel hem op de website van Charlotte’s Law voor €2,98.