De beste blogs over geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Wat weet een jurist nou over geld verdienen met bloggen. Verdomd weinig. Nou ja, ik ken de theorie wel en ik weet vooral heel goed hoe het juridisch geregeld moet worden, maar ervaringsdeskundige ben ik niet. Daarom hieronder de beste blogs en artikelen over het geld verdienen met bloggen.

Writeaholic

Een leuke blogpost over hoe je een zakcentje kunt bijverdienen met je blog, zonder een salesbeest te zijn. Ook goed voor de bloggers met nog niet de enorme hoeveelheden bezoekers.

Miss Lipgloss

Cynthia vertelt over haar ervaring met geld verdienen door te bloggen. Krijgen bloggers echt overal geld voor? (filmpje)

De Groene Meisjes

Ze geven een kijkje in de keuken over hoe zij geld verdienen met bloggen én wat er verder bij komt kijken. Blijf eerlijk en transparant.

JustK

Kirsten Jassies is toch een beetje de moeder van de commerciële bloggers. Ze noemt 10 manieren om geld te verdienen met bloggen en geeft nog wat tips om dat zo goed mogelijk te doen. Geld verdienen met instagram kan trouwens ook, volgens Kirsten.

NRC Q

Geen handleiding over geld verdienen met bloggen, maar wel wat mooie cijfers en quotes over de grootste/bekendste bloggers van Nederland.

Ad Factor bloggers in Elsevier Juist

Het artikel in Elsevier Juist is niet openbaar beschikbaar, maar de twee bloggers van Ad Factor die in het artikel staan, worden door Ad Factor nog even uitgelicht.

NRC Q

Is geld verdienen met bloggen alleen weggelegd voor voor life(style)-, mode-, en beautybloggers? Wel nee! Een paar foodbloggers aan het woord.

Belangrijk bij geld verdienen met bloggen

Verlies jezelf niet! Ja, je moet commercieel zijn. Weet wat je waard bent, verkoop je blog, onderhandel goed. Maar blijf ook open en eerlijk. Je ziet bijvoorbeeld aan Uit Pauline’s Keuken en Gewoon Wat Een Studentje ‘s-Avonds Eet, dat je heel erg goed jezelf kunt zijn én geld kunt verdienen tegelijkertijd.

Geld verdienen met bloggen

Direct geldverdienen met bloggen is lastig. Je moet er veel extra’s voor doen. De enige manier om direct geld te verdienen is door middel van advertenties en affiliate links. Advertenties leveren pas wat op bij veel bezoekers. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, kan het geen kwaad om Google advertenties te plaatsen. Met affiliate links kun je geld verdienen wanneer iemand het product koopt. Dat kan al door simpelweg de links te plaatsen, maar je kunt proberen mensen nog meer naar die producten te verleiden door de blogpost die je schrijft. Je hebt dus meer invloed op het succes van een affiliate link, dan een advertentie.

Advertenties, advertorials en gesponsorde blogposts kunnen natuurlijk ook, maar dan moet je vooral eerst in contact komen met personen of bedrijven die daar aan mee willen werken. Onderhandelen over de prijs, afspraken maken en vervolgens moet je een blogpost schrijven.

Blog als marketingmiddel

Je kunt ook op een andere manier geld verdienen met bloggen. In plaats van het verkopen van producten en diensten van anderen, waar je een bedrag voor krijgt, kun je ook je eigen producten en diensten verkopen. Je houdt meer aan de verkoop van de producten en diensten over, maar het kost ook een hoop meer werk. Je moet namelijk niet alleen een of meerdere goede blogposts schrijven, maar je moet ook nog producten inkopen, verkopen en versturen of de diensten uitvoeren en daar weer facturen voor sturen. Naar mijn mening verdien je dan niet echt meer geld met je blog, maar zet je je blog in als marketingmiddel voor je bedrijf.

Wil jij geld verdienen met bloggen?

Wil jij nu nog geld verdienen met bloggen? Weet je al hoe je het aan gaat pakken?
Vergeet niet dat je ook gewoon nog een goede blogger moet zijn en er lol in moet hebben!