Als je geld had om te bloggen…

Geld investeren in je blog

Vanavond kwam in blogpraat even voorbij of je geld zou moeten steken in je blog. Hoe je blog daar van zou veranderen of wat je met dat geld zou doen.

Tijd om te bloggen

Even daarvoor zei ik namelijk dat ik meer tijd zou willen hebben om te bloggen. Er zijn namelijk nog veel onderwerpen waar ik wel over wil schrijven, maar waar ik gewoon wat meer voor moet lezen. Dat kost tijd. Daardoor duurt het schrijven van een artikel langer. Maar als ik niet meer tijd zou hebben of krijgen, zou ik geld ook fijn vinden. Dan zou ik werk beter uit kunnen besteden, zodat ik alsnog meer tijd zou hebben om te bloggen.

Budget als onderscheidend vermogen

Geld steken in je blog, kan je blog uniek maken, vond Elja. Het kan zorgen voor onderscheidend vermogen. Goh, die had ik niet meteen door. Bedoel, leuk hoor, geld kunnen steken in je blog, maar wat merken lezers daarvan? “Mooiere vormgeving, meer blog posts, betere redactie, mooiere afbeeldingen etc.”, zei Elja. Tsja, als je het zo bekijkt… Daar had ze wel een punt.

Ik stak geld in mijn blogs

Ook ik stak geld in mijn blog. Ik heb betaald voor mijn themes. Hoe meer ze al in elkaar zitten zoals ik ze wil hebben, hoe minder ik er aan wil doen. En in veel gevallen is de codering beter, wat weer goed schijnt te zijn voor de vindbaarheid in Google. Ik wil eigenijk gewoon dat mijn blogs er mooi uitzien.
Ik stak te weinig tijd in het maken van goede foto’s voor mijn blogs. Het zijn helaas niet altijd onderwerpen waar ik a la minute nog een foto voor kan maken. Ik had dus een beeldbank nodig, waar ik tijd in heb gestopt. Nog steeds niet genoeg trouwens, maar het kostte me nu al een dag.

Beeldbank

Het liefst gebruik ik mooi beeld bij mijn blogposts. Het liefst ook beeld dat er nog niet is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben erg blij met Death to the Stock Photo en Unsplash en dergelijke, maar ik zie bepaalde afbeeldingen veel te vaak voorbij komen. Dus liever maak ik eigen beeld. Maar ja, dat kost tijd, dus (in mijn geval) ook geld. Bovendien kan ik nooit op elk verhaal voorbereid zijn.

Phonography


In bovenstaande video legt Else Kramer uit hoe je snel een beeldbank vult. Door te fotograferen met je telefoon. Goed idee! Voor mij is er echter één maar: de foto’s zijn niet altijd even mooi. En ik denk niet altijd voldoende van te voren na dat ik de foto voor mijn blog zou kunnen/willen gebruiken, waardoor ik vooral veel vierkante instagramfoto’s overhoud. Maar het idee om gewoon elke dag 10 foto’s te maken is natuurlijk heel slim. Zo twijfel je nooit en maak je misschien wel foto’s die je later goed kunt gebruiken, maar waarvan je dat niet nog niet wist op het moment dat je de foto maakte.

Geld voor meer inhoudelijke blogs

Maar behalve dat ik met geld meer en betere foto’s zou kunnen (laten) maken, zou ik ook betere blogposts kunnen schrijven. Mijn lijst met onderwerpen is nog lang, maar voor veel onderwerpen moet ik eerst hier en daar wat lezen. Uitspraken van rechters, artikelen van anderen, toch even wat vakliteratuur nalezen of de de wet erbij pakken. Veel durf ik uit mijn hoofd te doen, maar absoluut niet alles. Ik heb dus tijd nodig voor bepaalde blogposts. Tijd die ik nu niet altijd heb, maar die ik wel zou hebben als ik geld in mijn blog zou kunnen steken. Dan zou ik immers minder opdrachten hoeven doen om geld te kunnen verdienen. Iets met brood op de plank enzo.

Waarom geld steken in je blog?

Zo zijn er nog talloze redenen om geld te steken in je blog. Welke reden zijn voor jou belangrijk om al dan niet geld te steken in je blog? Reageer hieronder of schrijf zelf er je eigen blogpost over.

Tag: Zou jij geld investeren in je blog?
Zo ja, waarom en waarin precies?